Lesaanpak

Persoonlijk

Ik ben een betrokken en enthousiast docent. Altijd op zoek naar hoe ik mijn studenten het beste in de taal in kan wijden en naar wat voor elke student de beste manier is om iets te leren en te begrijpen. Ik ben geduldig en flexibel en ik ben veeleisend. Mijn aanpak is persoonlijk. Ik vind het leuk om samen met jou te zoeken naar de dingen die jij belangrijk en interessant vindt en die je nodig hebt.

Intake

Lessen spreken we altijd in overleg af. Tijden en frequentie zijn flexibel, met in principe een minimum van een keer per week. (Als je minder vaak les volgt is het rendement van de lessen veel lager) We doen altijd een (gratis) intake, waarin je kunt vertellen wat je wilt, waarin we de lesaanpak bespreken en waarin we kijken of het klikt. We kiezen de methode die je wilt gebruiken (of al kent) Op basis daarvan maak ik een lesplan. In de eerste les bespreken we dat samen.

Methodes en materiaal

Ik maak gebruik van verschillende lesmethodes en gebruik divers materiaal. Dat kan internet zijn, films, tijdschriftartikelen, nieuws, hobbyteksten, teksten van je werk, maar we kunnen ook met een methode werken. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt geef ik huiswerk op. Huiswerk corrigeer ik voor de volgende les, zodat we het samen kunnen bespreken. Huiswerk kun je per mail of op papier inleveren.

Lestijden

Lestijden zijn flexibel en in overleg. Lessen duren in principe anderhalf uur per keer.
Een vaste dag en tijd is het eenvoudigst, maar als dat niet kan plannen we per keer. Ik ben flexibel – lessen kun je bijna altijd kosteloos verplaatsen. Lessen zijn overdag en ’s avonds mogelijk, maar niet op vrijdagavond en niet in het weekeind.

Leslocatie

Lessen kunnen op locatie in Utrecht, eventueel bij mij op locatie en online (Zoom) is ook een goede mogelijkheid.

Eindtermen

We bespreken regelmatig samen of de lessen nog aan je verwachtingen voldoen. Als je dat wilt kunnen we voortgangstoetsen inbouwen, maar vaak is dat niet nodig. Zo nodig kan ik een certificaat voor je maken (na minimaal 10 lessen). Een erkend diploma kun je alleen krijgen door staatsexamen of inburgeringsexamen te doen.

Prijzen

Prijzen op aanvraag, afhankelijk van het aantal lessen.